woensdag 28 november 2012

Kerst is in aantocht

 Sinterklaas is nog niet de deur uit.

 
 
Of we denken al aan advendstukken te maken. De laatste weken heb ik niet stil gezeten en een paar advend en kerststukken gemaakt. Graag wil ik jullie hier iets van laten zien.
 
 

Langwerpige schaal:

Dit is op een langwerpige schaal gemaakt waar al kaarsen houders op vastzitten. Gewoon leuk wat nobilis en kerstversieringen erbij en natuurlijk een kerstman.Omgedraaide bak:
 
Deze is om een bak gemaakt wat ik omdraaide voor een andere look eraan te geven. Heb hem zelf in klei kleur gespoten om hem mooier uit te laten komen.  In het midden zijn er glaasjes in gezet, je kunt ook kaarsen gebruiken is ook heel leuk. Stokken omwikkelen met nobilis ( deze houd wat langer dan coniferengroen) dan leuk beplakken met kerstdeco. Deze kunnen jullie ook bij mij bestellen.Het frame:

Het frame hebben we al eens eerder gebruikt ( kijk bij mijn eerdere stukken). Je kunt dit ook gebruiken als advendstuk maar ook als kerststuk. Als je wilt kun je ook de glaasjes eraan hangen, voor een leuker effect. Nodig heb je een sneeuwdeken, frame, tafeldeco, groenmateriaal, lichtjes, kerstdeco, lint, vilt, knoopjes.Aangezien het nu bijna een jaar geleden is dat mijn oma gestorven is wilde ik toch wat moois bij haar op het graf maken. Heeft ze ook een beetje kerst. Dit is gemaakt op een strokrans, bindtechniek met de volgende materialen, nobilis, eucalyptus, asperagus in wit, klimopbolletjes, vilt in verschillende soorten, ster in groot en klein, en witte sterretjes, niet te vergeten binddraad om het vast te draaien.

En dan nu de kerststukken
 
 


Schijf op standaard

Deze schijf kun je op verschillende manieren opmaken, ik heb hem nu met een nepbloem en kerstmateriaal opgemaakt zoals: lint, vilt, brocante sterren in groot en klein, ketting met lampjes en parels, huisje van vilt.

Jammer genoeg kan ik deze op het moment niet meer krijgen en heb dus een alternatief moeten zoeken en het volgende bedacht:


Een deurhanger

Deze geweldige deurhanger kun je ook tegen de muurhangen en is in verschillende kleuren te maken. Hier heb ik het neutraal gehouden met beige brede vilt, creme smalle vilt, lint, kleine en grote houten ster, kleine versieringen in hout. Is het niet een plaatje geworden.

Stolp

Dit vind ik ook zo'n plaatje, een mooie stolp met stenen ondergrond, een kransje gedraaid van taxus, kerstman, kleine brocante ster, houten sterretjes, glazen sterrentjes, lintjes en vilt sterretjes, deze staat nu prachtig op oma's buffetkastje te pronken.


Kids kerstboompje

Een tijdje geleden heb ik bij mijn beste vriendin een houten kerstboom gemaakt, nadat mijn kids hem gezien hadden wilden zij ook een houten boom op hun kamer hebben staan. Nu is onze houten boom een stuk groter geworden als we hadden gedacht en heb dus voor hun een kleiner gemaakt. Zij wilden een witte, de onze is van sloophout en gewoon blank gebleven ( foto volgt nog). Toen een vriendin van mij deze zag had ze zo iets van zou dat niets zijn voor in mijn salon?  Dus aan de knutsel geslagen en er nog 2 voor haar gemaakt maar dan in kleikleur, want ze heeft een witte muur in de salon. (Zal haar vragen of ik nog een foto mag maken). Leuk hé!!!!Ik hoop dat ik jullie een beetje op weg heb geholpen om leuke spulletjes te maken met kerst, de rest moet nog even wachten bij ons om de jongste nog in sinterklaas geloofd. Maar dan kan de kerstsfeer helemaal los barsten bij ons.

Wens jullie nog een leuke dag,

veel liefs MarionGeen opmerkingen:

Een reactie posten